BEL+32(0)476 27 21 90

Info

Het BeginHoe het allemaal begon.

Het begon allemaal in 1999 toen ik een busje wilde bouwen. Na lange tijd zoeken vond ik een geschikt GMC busje (met de originele GMC grill van 1983). In 2008 pas had ik alle onderdelen (van alle uithoeken in Amerika) gevonden, waarna wij begonnen zijn met de opbouw. Het heeft +/- 8 jaar zoekwerk gevergd omdat de bodydelen, velgen en dakspoiler al vele jaren niet meer vervaardigd werden. De originele bodykit is dan ook al van 1976 af in productie geweest. De runningboards, antennes & bullbar zijn van eigen makelij.

Ombouw
De bus is wel degelijk in 3 kleuren gespoten en 2 kleuren geplakt zoals in de serie. Ook de 2 x 4 dubbele uitlaat (die nota bene werkt) zit er op voorzien. Mijn pa heeft na iets meer dan 1 jaar dag in dag uit intens te bouwen gezorgd voor dit resultaat. Een coole replica die bewonderd werd door Face (Dirk Benedict) en Murdock (Dwight Schultz) himself (Facts Gent 2010). Sinds januari 2009 verzorgen wij dus alle ceremonie-, communiefeesten en events met deze bus (eye-catcher).

Het A-team

The A-team, de serie.

De serie gaat over vier Vietnamveteranen die er ten onrechte van worden beschuldigd de bank van Hanoi net na het einde van de oorlog te hebben overvallen. Zij zeiden dat het een missie was, doch daags na de missie wordt het kantoor van de officier opgeblazen en zo ook de officier. Ze worden ervoor veroordeeld, maar weten uiteindelijk te ontsnappen uit Fort Bragg. Ze vluchten naar Los Angeles en duiken onder. Daar overleven ze als huurlingen, maar zo nu en dan helpen ze ook gratis mensen die onrecht wordt aangedaan.

Hoewel iedere aflevering van het A-Team op zichzelf staat en dus onafhankelijk is te kijken, zijn er toch een aantal subplots die als een rode draad door de serie lopen. Zo worden ze gedurende de eerste helft van de serie opgejaagd door verschillende personen van het Amerikaanse leger: kolonel Lynch, kolonel Briggs en kolonel Decker en hun soldaten van de militaire politie.

Ook worden zij enkele afleveringen gevolgd door generaal Harlan The Bull Fullbright die er, net als Lynch en Decker, zelfs na grote moeite niet in slaagt om het A-Team achter slot en grendel te krijgen. Wanneer Fullbright samen met het A-Team in Vietnam op zoek is naar zijn dochter, raakt hij echter overtuigd van de onschuld van de leden van het A-Team. Hij krijgt echter geen kans meer om hen te helpen, doordat hij door een Vietnamese oorlogsmilitie wordt doodgeschoten.

De eerste drie afleveringen van het vijfde (en laatste) seizoen draaien om de gevangenname, berechting en (voorkomen) executie van drie van de vier A-Teamleden. Ze worden gearresteerd als ze achter een legerkapitein aangaan die hun onschuld kan bewijzen. Door een militaire rechtbank worden B.A., Face en Hannibal veroordeeld tot de doodstraf en in afwachting van de voltrekking daarvan zitten ze op een militaire basis op een eiland in de oceaan. Ze worden echter gered door Murdock en het nieuwe teamlid Franky Santana, met hulp van generaal Hunt Stockwell. Doordat ze nog steeds veroordeelde criminelen zijn, kan Stockwell hen dwingen voor hem te werken in ruil voor bescherming. De opdrachten die ze moeten uitvoeren dienen de Amerikaanse overheid, maar zijn allemaal clandestien. (Bron Wikipedia)